Our work
Go to
Futuraskolan international School of Stockholm

Futuraskolan International Rådan

Grade 5 – Going with the Flow!

Futuraskolan International Rådan’s grade 5 students have been working on the IPC unit Go with the Flow, which has to do with all things water!

The students have been learning about different land bodies and what water bodies can be found around them.

Reading to the Moon – Holiday Pages!

Futuraskolan International Rådan’s I Love Reading to the Moon and Back challenge made great gains during the holidays.

So far the students have read an amazing 125 000 pages!

The students in grades 4, 5 and 6 read so many pages over the holidays that the teachers are still counting the pages, listening to presentations and reading book reviews!

Well done, everyone!

School Safety Team – Do You Know Where You are Going?

Futuraskolan International Rådan’s Safety Team noticed that the elevator didn’t have any labels to indicate which classes are on which floor.

The Safety Team very correctly pointed out that for substitutes, new staff, parents and even emergency services, knowing which floor to go to is incredibly important.

Today, Safety Team member Tim created floor labels during his lunch break that will help everyone in the building.

Thanks, Tim!

IMYC och kreativitet på svenskan

Vi har skrivit berättelser i våra fixed pairs samt skrivit personliga inbjudningar till våra fadderbarn i årskurs 1. De har blivit inbjudna till lässtund med saft och pepparkakor i slutet av denna vecka.
Uppgiften var att skapa kreativa och personliga inbjudningar och vi har fått se allt från digitala mästerverk, pop-up kort, scrapbooking, tågbiljetter och handritade hälsningar. Nedan ser ni några av många fina inbjudningar.

Samarbete mellan årskurserna

Vi har under de senaste veckorna skrivit egna berättelser. Vi har övat på miljö och personbeskrivningar samt struktur med inledning, dilemma, lösning och avslut. Vi bjöd ner vår årskurs 9 och varje elev fick en egen fadder och expert för att stärka upp sin berättelse.

Vilken lycka att få hjälp och stöd samt en äldre elev att hälsa på i skolan i våra korridorer. Eleverna i årskurs 9 var väldigt omhändertagande och hjälpsamma.

Vi fortsätter att kombinera våra berättelser med egna bilder och kommer läsa upp våra verk för varandra i klassen inom kort.

Vi har även utvärderat vårt arbete och våra lektioner för att påminna oss om arbetsro och vår egen insats.

Åk 4 och Barnboksveckan

I veckan uppmärksammades nationella läsdagen och Barnboksveckan med extra mycket läsning, favoritböcker idag samt minnen från våra favoriter från barndomen.
Årskurs 4 är riktiga hejare på att läsa och är verkligen engagerade i vår stora läsutmaning att läsa hela vägen till månen.

Barnboksveckan och Nationella Läsdagen

I veckan har vi uppmärksammat Barnboksveckan och nationella läsdagen genom att prata om gamla barndomsminnen och favoriter.
Vi har även pratat om hur vi vill uppmärksamma den här veckan framöver, vad har vi för önskemål, förslag och kreativa idéer. Eleverna har övat på muntliga framställningar och presenterat sina tankar kring veckan och visat upp sina favoritböcker som inspiration till varandra.
Simon fick ett pris för målmedvetet och engagerat arbete i läsutmaningen att läsa till månen och fler är ivriga att läsa mer och vinna utmärkelser och priser framöver.

Åk 6 Läser MYCKET!

I vårt läsprojekt och vår stora utmaning att läsa hela vägen till månen innan skolårets slut, uppmärksammades idag två elever lite extra.
Emilia i 6R och Greta i 6B har läst många böcker och då såklart bidragit med många sidor. De har också tagit stort ansvar över sitt läsprotokoll, sina redovisningar, varierat sig i sina framställningar samt peppat och inspirerat sina klasskamrater.
Då vi precis läst klart första boken om Alex Dogboy kändes det perfekt att ge dem del 2, Tredje kärleken samt något gott att tugga medan de läser som en liten motiverande  belöning.
Heja er!

Lucia – In the works at Futuraskolan International Rådan

Futuraskolan International Rådan’s grade 3 students and teachers are planning and preparing for this year’s Lucia concert.

The concert will be on December 13, 2019, at 14.30 in the schoolyard – rain or shine…or snow.

This year, Rådan has invited the residence of Silverdal’s elderly care home to join the celebrations.

I Love Reading to the Moon and Back

Futuraskolan International Rådan students are AMAZING!

In the 55 days since the I Love Reading to the Moon and Back challenge started, students in grades 4, 5, 6B and 6R have read a whopping 55,000 pages!

What a great group of readers!

Our Work

Here is a glimpse of the learning in action that takes place throughout Futuraskolan Rådan.

External blogs